Szalmatercs Község Önkormányzata

2014.november 14-én átadásra került Szalmatercsen
az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér és kiállítás nyílt:

Oltárterítők és templomi textíliák Európából

címmel. A kiállítást megnyitotta, az épületet felszentelte Dr.Beer Miklós váci megyéspüspök. Megjelent és köszöntőt mondott Balla Miklós országgyűlési képviselő, Takács Tamás polgármester és Tóth András a kiállítás szervezője. A rendezvényen fellépett Maczkó Mária népdalénekes.

A kiállított templomi textíliákat – teljesség igénye nélkül – Gyöngyös, Gyöngyöspata, Kalocsa, Gersekarát (Vas megye), Krakkó, Graz, a Vajdaságból Martonos, Szatmárnémeti, Visegrád, Békéscsaba, Vác, Pannonhalma, Zirc településekés a Szent István Bazilika plébánosai bocsátották rendelkezésre. Bemutatásra kerültek miseruhák, templomi lobogók, palástok, oltárterítők, szegélyek stb.

A polgármesteri hivatalban fogadás történt a megjelent vendégek tiszteletére. A sok környékbeli érdeklődő mellett a kiállítás megnyitóján Gyöngyösről, Visegrádról, sőt Bácskából is voltak vendégek, Martonos és Magyarkanizsa településekről. Megtisztelték az ünnepi megnyitót Grúber Géza c. esperes, Savelin Zoltán martonosi plébános, Kovács József plébániai kormányzó és természetesen a falu plébánosa, Kapás Attila.

A kiállítás 2015. február 28-ig látogatható hétfő és vasárnap kivételével 10 és 17 óra között.
Az oldalon található tartalom Szalmatercs Község Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign