Szalmatercs Község Önkormányzata

SAJTÓKÖZLEMÉNY


A VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM KERETÉBEN 19,94 MILLIÓ FORINTOS EURÓPAI UNIÓS ÉS HAZAI TÁMOGATÁST NYERT EL SZALMATERCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA HELYI PIAC LÉTREHOZÁSÁRA.


A Vidékfejlesztési Program helyi piacok és közkonyhák fejlesztését támogató pályázatán elnyert 19,94 millió forint vissza nem térítendő támogatásából 1833 m2 alapterületű helyi piacot hoz létre a települési önkormányzat. Összességében 11 árusítóhely áll majd a termelők rendelkezésére. A piac területén mellékhelyiségek, tároló helyiség, valamint 5 darab parkolóhely is kiépítésre kerül. A támogatás mértéke a projekt teljes költségének 95%-a.


Szalmatercs község a 22-es főútvonal mentén, a Cserhát hegység észak-keleti részén a Ménes-patak völgyében helyezkedik el. Az önkormányzat korábban is részt vett pályázati konstrukcióban, támogatást nyert el a TOP-4.1.1-15-NG1 - „Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése”, felhívás keretében.


A VP6-7.2.1-7.4.1.3-17-os kódszámú. „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” című pályázat célja a vidéki térségekben élők életminőségének javítása, a lakosság egészséges, jó minőségű élelmiszerrel való ellátása, a helyi termelők piacra jutásának elősegítése, a helyi alapanyagok felhasználásának támogatása, ezen keresztül a helyi gazdaság fejlesztése. A pályázat keretében lehetséges piacok és közkonyhák fejlesztése, valamint az ezekhez kapcsolódó eszközbeszerzés is. A támogatás összege piac fejlesztése esetén maximum 50 millió forint, közkonyha fejlesztése esetén maximum 20 millió forint lehet, az igényelhető vissza nem térítendő támogatás intenzitása járási kategóriától függően 75-95%.


Az oldalon található tartalom Szalmatercs Község Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign