Szalmatercs Község Önkormányzata


Szalmatercs Község Önkormányzata

SZALMATERCS HÁZIORVOSI ÉS VÉDŐNŐI SZOLGÁLTATÁS FEJLESZTÉSE


Szalmatercsen – a falu kicsi mérete miatt – egy háziorvosi és egy védőnői körzet van. Jelenleg mindkét szolgáltatás a település központjában, a polgármesteri hivatal épületében, rendkívül szűkös helyen működik. Szalmatercs Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében azzal a céllal, hogy egy használaton kívüli épület felújításával és átalakításával a két szolgáltatást korszerű környezetbe helyezze át.


Szalmatercs község háziorvosi szolgálata Karancsság és Ságújfalu településekkel együtt, Karancssági központtal működik. A három település lakosságszáma összesen 2.746 fő. A praxisba tartozó lakosságszámhoz képest a rendelésen megjelent esetek száma igen magas, ami mutatja a lakosság nem megfelelő egészségi állapotát.


A fejlesztés tárgyát képező ingatlan a polgármesteri hivatal szomszédságában található, a falu központjában. Alapterülete 156 m2. A felújítás során a háziorvosi és védőnői szolgáltatáshoz szükséges helyiségek kerülnek kialakításra oly módon, hogy az energetikai és akadálymentesítési előírásoknak teljes mértékben megfeleljenek. A beruházás során felújítás és belső átalakítás, nyílászáró csere történik, valamint akadálymentes rámpa és előtető épül. Az épület mellett 6 db parkolót alakítanak ki, melyek közül egy lesz akadálymentes. A projekt keretében az önkormányzat a szolgáltatáshoz szükséges új eszközöket is beszerez a háziorvos és a védőnő részére azok igényeinek megfelelően.


A helyi egészségügyi alapellátó rendszer infrastrukturális fejlesztésével az önkormányzat hosszú távon tudja biztosítani a jó minőségű egészségügyi szolgáltatásokhoz való hozzáférést az ellátásban érintett lakosság részére.


A fejlesztés megvalósításához az Önkormányzat 37.497.284 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el 100%-os támogatási intenzitás mellett a TOP-4.1.1-15-NG1-2016-00007 azonosító számú pályázat keretében. A beruházás várhatóan 2019. január 31-én fejeződik be.


Bővebb információ:

06-32-418-423

szalmatercs@toldinet.hu


Az oldalon található tartalom Szalmatercs Község Önkormányzata tulajdonát képezi. | webDesign